GR-SAKURA is not found.

Hello all,

I have received my GR-SAKURA and I have loaded the LED demo via the web compiler just fine. The problem I am having is that the offline IDE is not finding my board when I hit reset and put it into flash drive mode. I have tried version 0.7.0 and version 0.8.0 and both have the same issue.

Does anyone know if the GR-SAKURA is fully supported yet?

Thanks,

James

  • Hi Tobash,

    Is this the IDE that you are using and having issues with?

    gadget.renesas.com/.../ide4gr.html

    As stated on the renesas website, the Sakura is fully supported. When you say that it is not finding your board, does it return any error or warning at all?

    Best,

    MarkBau

    RenesasRulzModerator

  • In reply to JB:

    Solved my problem.

    It is a problem in version 0.8.0 and version 0.7.0 of the ide4gr and yes I grabbed it from the hyperlink you supplied.

    In the file ide4gr\hardware\tools\rx\CheckVolume.bat line 7 has "tokens=5". Changing this to be "tokens=6" fixes the script and is now runs fine.

    The problem was the script was setting the VOLNAME="is".

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>CheckVolume.bat I GR-SAKURA

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>rem ÄwÆΦé╡é╜â{âèâàü[âÇé¬ÄwÆΦé╡é╜û╝æOé╞êΩÆvé╖éΘé⌐â`âFâbâNé╖éΘâoâbâ`âtâ@âCâï

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>rem I èmöFé╖éΘâ{âèâàü[âÇû╝üiâAâïâtâ@âxâbâgüj

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>rem GR-SAKURA îƒì⌡é╖éΘâ{âèâàü[âÇû╝üiGR-?üj

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>set VOLNAME=0

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>for /F "tokens=5" %v in ('vol I:') do set VOLNAME=%v

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>set VOLNAME=is

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>set VOLNAME=0000-0000

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>if "0000-0000" == "GR-SAKURA" (exit /b 0 )

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>exit /b 1

    the output of  command "vol i:":

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>vol I:

        Volume in drive I is GR-SAKURA

        Volume Serial Number is 0000-0000

    so you can see that it was off by one token, therefore I set the value to be 6 and the out put of the script is:

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>CheckVolume.bat I GR-SAKURA

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>rem ÄwÆΦé╡é╜â{âèâàü[âÇé¬ÄwÆΦé╡é╜û╝æOé╞êΩÆvé╖éΘé⌐â`âFâbâNé╖éΘâoâbâ`âtâ@âCâï

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>rem I èmöFé╖éΘâ{âèâàü[âÇû╝üiâAâïâtâ@âxâbâgüj

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>rem GR-SAKURA îƒì⌡é╖éΘâ{âèâàü[âÇû╝üiGR-?üj

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>set VOLNAME=0

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>for /F "tokens=6" %v in ('vol I:') do set VOLNAME=%v

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>set VOLNAME=GR-SAKURA

       D:\Sakura\ide4gr-E0.8.0\hardware\tools\rx>if "GR-SAKURA" == "GR-SAKURA" (exit /b 0 )

    Hope this helps people in the future......

    James

  • In reply to Tobash:

    Hi James !
    I have also this problem of "GR-SAKURA not found" :(
    I have done what you did : tokens=5 to tokens=6
    but I still have the same issue : when I want to download my bin from IDE for GR (0.8.0) it says GR-SAKURA is not found.
    Could you help me ...
    My OS is windows 10
    Thanks